Verlicht rugpijn met de spijkermat

spijkermat rugpijn

Onze levensstijl is veranderd. Door het vele zitten in ons dagelijks leven is rugpijn de belangrijkste klacht geworden:
Of het nu gaat om lage rugpijn, spit, een stijve rug of gewoon “rugpijn”: rugpijn is een van de meest voorkomende soorten pijn en treft vooral vrouwen.

Gelukkig zijn de oorzaken in ongeveer 90 procent van de gevallen niet-bedreigend en dus kan een spijkermat rugpijn op een natuurlijke manier behandelen. Het is niet ongebruikelijk dat dergelijke ziekten voortijdig worden behandeld met medicijnen of operaties in plaats van te vertrouwen op de natuurlijke genezende krachten van het lichaam.

Ontdek onze ECO Spijkermat Set met Kussen

4,8 / 5

 • 4-delige set met gratis eBook
 • Milieuvriendelijke materialen
 • 100 dagen geld-terug-garantie

Bespaar €5 met de waardebon “Qi”.
*Alleen zolang de voorraad strekt.

De belangrijkste feiten in het kort
Oorzaken van rugpijn: van onjuiste belasting tot ziekten

De meest voorkomende oorzaak van rugpijn is een verkeerde belasting in het dagelijks leven, die kan worden veroorzaakt door verkeerd gewichtheffen of een ongunstige werkhouding. Verwondingen zoals een hernia en tekenen van slijtage (artrose) kunnen ook leiden tot ernstige rugpijn.

Vaak verkeerd behandeld

Medicatie moet altijd met voorzichtigheid worden genomen, omdat het het lichaam op de lange termijn kan beschadigen. Het is daarom zeker de moeite waard om alternatieve behandelmethoden onder de loep te nemen:

Hoe kun je rugpijn op natuurlijke wijze verlichten?

Naast conventionele medische behandeling kan rugpijn ook thuis op natuurlijke wijze worden verlicht.

 • Rekoefeningen kunnen helpen om de pijn te verlichten en de mobiliteit te verbeteren.
 • Massage kan helpen om de pijn te verlichten en de bloedsomloop te verbeteren.
 • Ontspanningstechnieken: Yoga, progressieve spierontspanning, autogene training en biofeedback kunnen helpen de pijn te verlichten en stress te verminderen.
 • Acupunctuur met naalden of acupressuur met druk op de acupressuurpunten kan de pijn verlichten.

Met deze 5 oefeningen van trainer Tom kun je gemakkelijk proberen je rugpijn weg te trainen:

5 oefeningen tegen rugpijn

Een andere eenvoudige routine is massage met een spijkermat. Acupressuurpunten worden gebruikt om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

tips

Onze klanten vertellen enthousiast over hun ervaringen met de spijkermat. Maar voordat we je vertellen over het effect, willen we je erop wijzen dat de ervaring voor iedereen heel anders is. Voor sommigen is de eerste keer al ontspannend, terwijl anderen iets langer nodig hebben voordat het positieve werking zich ontvouwt. Laat je hierdoor niet afschrikken.

Hoe werkt een spijkermat tegen rugpijn?

Hoe werkt een spijkermat tegen rugpijn?
Op de acupressuurmat zijn talloze naaldkussentjes bevestigd. In totaal zijn er meer dan 6000 plastic punten. Zodra je op de mat gaat liggen, wordt de doorbloeding van de spieren gestimuleerd. Hierdoor worden je spieren optimaal voorzien van zuurstof, bloed en voedingsstoffen. Na ongeveer 5 minuten begint je lichaam gelukshormonen aan te maken, die de pijn kunnen verlichten. Dit zorgt ervoor dat de energiestroom (Qi) van het lichaam in balans is en je nog dieper kunt ontspannen.

Acupressuur vindt zijn oorsprong in de oosterse geneeskunde. De meesten van ons hebben wel eens gehoord van een spijkerbed. Een spijkermat is als het ware een moderne en ongevaarlijke naaldenmat, die in Zweden al heel lang wordt gebruikt om chronische pijn te behandelen.

Zelfs vanuit puur conventioneel medisch oogpunt zijn er talloze wetenschappelijke onderzoeken die bewijzen dat het gebruik van een acupunctuurmat goed is voor de gezondheid.

Het is dus inderdaad een nuttige genezingsmethode die kan worden gebruikt als aanvulling op de conventionele geneeskunde.

Hoe gebruik je een acupunctuurmat?

Ten eerste moet je twee beslissingen nemen:

1

Hoe wil je het gebruiken?

Om rugpijn te verlichten kun je de mat gewoon op je bed of bank uitspreiden en er met je rug op gaan liggen. Als je een intensere ervaring wilt, leg je de mat op de vloer of op je yogamat. Andere delen van het lichaam kunnen ook gemasseerd worden met de spijkermat.

2

Wat wil je dragen?

Afhankelijk van de gewenste intensiteit kun je je topje uitdoen of aan laten. Een dun topje zal het effect iets verminderen. Het leggen van een dunne doek op de mat kan het ook gemakkelijker maken om te beginnen. Je zult echter het meeste profijt hebben als je met blote huid op de mat ligt.

Alles duidelijk? Dan kan de massage beginnen. 😊

Ga voor de mat zitten en ondersteun jezelf met je armen naast de mat. Ga langzaam op de mat liggen en adem uit. Het zal in het begin wat moeite kosten, maar na een paar minuten zal de pijn afnemen.

Om het effect verder te versterken, kun je je benen aanspannen om de druk op je onderrug te verhogen.

Na ongeveer 60 seconden wordt de rug warm door de verbeterde bloedcirculatie. Door het stimuleren van de acupunctuurpunten wordt na ongeveer 5 minuten zelfgenezing geactiveerd en maakt het lichaam gelukshormonen aan. Deze endorfine en oxytocine zijn effectief tegen pijn en stress. Probeer maximaal 20 minuten te gaan liggen voor de beste ontspanning. Maar maak je geen zorgen als je in slaap valt: er bestaat niet zoiets als een overdosis acupressuur. 😊

Onze gebruikstip: Integreer de QiMat acupunctuurmat in je routine voor het slapengaan. Neem de tijd voor je naar bed gaat en luister naar ontspannende muziek (bijvoorbeeld onze QiFlow ontspanningsmuziek, die we bij elke QiMat set cadeau doen).

Acupressuur kan ook helpen bij een hernia

Een spijkermat (in combinatie met een acupressuurkussen) kan niet alleen de symptomen van een hernia in de hals- of lendenwervelkolom verlichten, maar ook de verharde spieren ontspannen. Zoals hierboven vermeld, kan de acute pijn worden verlicht door gelukshormonen en zelfgenezing. Bovendien wordt de bloedsomloop gestimuleerd, waardoor de verharde spieren kunnen ontspannen en weer van voedingsstoffen worden voorzien. Ischiaspijn veroorzaakt door spierspanning kan ook effectief worden verlicht met een acupressuurmat.

Andere voordelen van de spijkermat

Naast rugpijn kan een acupressuurmat ook helpen bij andere klachten:

 • Acupunctuurmassage (in combinatie met een acupressuurkussen) kan ook nekpijn en andere spanningen verlichten zodat je actief van je leven kunt genieten.
 • Ontspannen spieren kunnen een diepe slaap bevorderen zodat je ‘s ochtends fit aan de dag kunt beginnen.
 • QiMat kan helpen bij stress en hoofdpijn zodat je kunt herstellen na een stressvolle dag.
 • De verbeterde bloedcirculatie kan de spierregeneratie verbeteren.

Bovendien heeft een behandeling met een spijkermat geen bijwerkingen. Het kan op elk moment thuis worden uitgevoerd en vereist geen ondersteuning van een therapeut. Het is ook zeer aantrekkelijk geprijsd, vooral in vergelijking met reguliere massagesessies.

De rug achteraf: De rode verkleuring van de huid is een goed teken: Je kunt zien (en voelen) dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Conclusie

Een acupressuurset met nekkussen is een nuttige aanvulling op conventionele behandelmethoden.

Het is echter duidelijk dat je niet zonder medisch advies moet als je klachten hebt. Ook een acupunctuurmat is geen wondermiddel en kan medische behandeling niet in alle gevallen volledig vervangen – juist omdat dit in sommige situaties absoluut noodzakelijk is. Maar voor veel alledaagse klachten is het zeker de moeite waard om je levensstijl ter discussie te stellen en niet direct je toevlucht te nemen tot medicatie.

Wil je de wereld van acupressuur risicoloos verkennen? Bekijk dan nu onze eersteklas spijkermat en investeer in je gezondheid!
Goed om te weten: Bij QiMat profiteer je van 100 dagen niet goed geld terug garantie en kun je de mat dus zonder risico uitgebreid testen.

[1] https://www.ndr.de/ratgeber/gesundheit/Rueckenschmerzen-Viele-Untersuchungen-unnoetig,rueckenschmerzen130.html
[2] https://www.merkur.de/leben/gesundheit/akupressurmatte-fakirmatte-gegen-stress-rueckenschmerzen-studienlage-91049334.html
[3] http://www.daegfa.de/PatientenPortal/Akupunktur.Wo_hilft_Akupunktur.Spannungskopfschmerzen.aspx

Duurzaam product

Het product bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen.

vanaf €95,99

Bespaar €5 met de waardebon “Qi”.
*Alleen zolang de voorraad strekt.

De QiMat Spijkermat Set ECO bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen en is geschikt om de hele rug tegelijkertijd te masseren dankzij de extra mini-acupressuurmat.

 • Spijkermat
 • Extra kleine acupressuurmat (voor voetreflexologie of als uitbreiding)
 • Acupressuur kussen
 • Draagtas

Details:

VullenKokosvezel (mat), boekweitdoppen (kussen)
CoatingAntibacteriële linnen en katoenen stof
Tipshypoallergeen hard plastic (HIPS)
Aantal tips9.100
Afmetingen111 × 78 × 2 cm
AccessoiresMini acupressuurmat & acupressuurkussen

Spijkermat ECO

4,8 / 5

vanaf €95,99

Bespaar €5 met de waardebon “Qi”.
*Alleen zolang de voorraad strekt.

De QiMat Spijkermat Set ECO bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen en is geschikt om de hele rug tegelijkertijd te masseren dankzij de extra mini-acupressuurmat.

 • Spijkermat
 • Extra kleine acupressuurmat (voor voetreflexologie of als uitbreiding)
 • Acupressuur kussen
 • Draagtas

Details:

VullenKokosvezel (mat), boekweitdoppen (kussen)
CoatingAntibacteriële linnen en katoenen stof
Tipshypoallergeen hard plastic (HIPS)
Aantal tips9.100
Afmetingen111 × 78 × 2 cm
AccessoiresMini acupressuurmat & acupressuurkussen

Ervaringen van QiMat gebruikers

Duizenden klanten hebben hun problemen al opgelost met onze spijkermat.
Hier zijn enkele opmerkingen en beoordelingen van echte gebruikers:

QiMat beoordelingen

Pure ontspanning.
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
Ik ben dol op de set en gebruik hem bijna elke dag. 15 minuten is mijn kleine time-out, mijn wellness-tijd. Spanningen verminderen, mijn nek is zachter. Maar ook mentaal is de time-out op de spijkermat altijd een korte vakantie voor de ziel.
Super 😍
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
Ik hou echt van de mat als ik een stressvolle dag heb gehad of gespannen ben, omdat het mijn hele lichaam ontspant en ik daarna altijd veel sneller in slaap val!
Geweldige ontspanning
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
In het begin is de mat erg onwennig, maar na een korte tijd is het zo ontspannend dat ik elke keer als ik op de mat lag na korte tijd in slaap viel! Verlicht spanning en helpt bij pijn!

De beoordelingen zijn vertaald van Duits naar Nederlands.